Види молдингів на стінах.

Молдинги в сучасному інтер'єрі Щоб зрозуміти, що таке молдинги, необхідно усвідомити той факт, що це узагальнене поняття стосується будь-якого виду ліпнини, яка служить для оформлення гарного переходу між різними видами обробки й текстури.

 Коли постає у ремонті питання, де я куплю молдинги, люди починають метатися від магазину до магазину в пошуках гарного, і в той же час дешевого товару. Тільки суєта часто відіграє не на руку простій людині, і він у поспіху може придбати якісний або невідповідний декор. Щоб цього не відбулося, потрібно добре розбиратися у видах і особливостях молдингів.

Молдинги в сучасному інтер'єрі

Щоб зрозуміти, що таке молдинги, необхідно усвідомити той факт, що це узагальнене поняття стосується будь-якого виду ліпнини, яка служить для оформлення гарного переходу між різними видами обробки й текстури. Могдінгі містять у собі:

  • ·         лиштви для вікон і дверей;
  • ·         карнизи;
  • ·         плінтуса;
  • ·         рами для дзеркал;
  • ·         настінні панелі.

При цьому в їхнім виготовленні можуть бути використаними дерево й поліуретан, що зустрічається найчастіше, а також мармур, метал, гіпс. Усе це впливає не тільки на ціну, але й на декоративні ефекти.

Якщо добре орієнтуватися в ситуації, те можна купити молдинг в Україні, який просто монтується й відмінно виглядає. Наприклад, дерев'яні молдинги кріпляться за допомогою саморізів, а поліуретанові – садяться на спеціальний клей.

Стельові молдинги

Між стелею й стіною використовуються молдинги, відомі як карнизи, але частіше їх називають стельовими плінтусами. Їхнє призначення, оформлення акуратного переходу між стіною й стелею. По конфігурації вони бувають прості й складні, з різноманітними візерунками й ліпниною.

Ширина цих виробів варіюється від декількох сантиметрів, до декількох десятків сантиметрів. Широкі підійдуть для високих кімнат з великою площею. У меленьких кімнатах найкраще використовувати більш прості варіанти. Для того, щоб приміщення видалося вище, можна пофарбувати карнизи в той же колір, що й стіни.

Для виготовлення стельових молдингів використовують натуральні матеріали гіпс, дерево й глина, а також штучні – поліуретан і полістирол.

Легше монтувати штучні вироби. Вони садяться на спеціальний клей, що забезпечує надійність кріплення й довговічну службу.

Підлогові молдинги

Для оформлення гарних переходів підлоги й стелі використовують як плінтусів підлогові молдинги. Їхнім також варто вибирати з урахуванням розмірів приміщення. У великій кімнаті вони будуть додавати їй аристократизму, а в маленькій будуть недоречні своєю громіздкістю.

У малобюджетний ремонтах можна використовувати молдинги, ціна яких невисока за рахунок використання штучних матеріалів. Особливо цікаві пластикові плінтуси зі схованим каналом для кабелю. Це дозволяє не нагромаджувати інтер'єр не зовсім естетичною проводкою.

Створення інтернет магазину і технічна підтримка — Etechs. © 2014—2024 АльфаДекор. Використання матеріалів цього сайту можливо тільки з посиланням на джерело.Карта сайта