Молдинги в сучасному інтер'єрі. Стельові молдинги й молдинги на двері.

Призначення молдингів У кімнатах можна зустріти різні варіанти застосування молдингів. І кожний з них несе на собі деяке функціональне навантаження. Для початку оборотний увага на молдинг стельовий. Його використовують із метою створення гарних і плавних переходів від стіни до стелі. Застосуємо такий декор практично в будь-якому інтер'єрі. Щоб кімната видалася менше, можна встановити широкий і об'ємний молдинг, який зробить її більш приосадкуватої. Напроти, у маленькому приміщенні краще буде виглядати вузький молдинг, який тільки підкреслить її добірність.

 Прикрашати кімнати ліпниною й різьбленням по каменю було прийнято ще в прадавні часи. У наші дні ця традиція збереглася з невеликими змінами. З'явилися нові стилі декору, у яких штучна ліпнина й поліуретанові молдинги зайняли своє місце.

Це особливий вид прикрас кімнати, який покликано робити переходи між різними текстурами й квітами в оформленні кімнат.

Види молдингів

Цей декор можна розділити на кілька категорій для класифікації. За матеріалами, з якого вони виготовляються: натуральні (дерево, камінь, гіпс) і штучні (поліуретан і полістирол). 

Можна розділити молдинги й за їхнім призначенням:

  • дверні;
  • стельові;
  • настінні;
  • підлогові (плінтуса).

За стилем використання в інтер'єрі: класичні й сучасні.

За розмірами: широкі й вузькі.

Тому будь-який молдинг можна купити, якщо вміло його поєднувати з іншими елементами декору приміщення.

Призначення молдингів

У кімнатах можна зустріти різні варіанти застосування молдингів. І кожний з них несе на собі деяке функціональне навантаження.

Для початку оборотний увага на молдинг стельовий. Його використовують із метою створення гарних і плавних переходів від стіни до стелі. Застосуємо такий декор практично в будь-якому інтер'єрі.

Щоб кімната видалася менше, можна встановити широкий і об'ємний молдинг, який зробить її більш приосадкуватої. Напроти, у маленькому приміщенні краще буде виглядати вузький молдинг, який тільки підкреслить її добірність.

Серед настінних молдингів особливе місце займають молдинги на двері. Купити їх можна як альтернативу лиштвам або ж в додаток до них. Вони відмінно обрамляють двері, створюючи цікаві ефекти.

Добре виглядають молдинги в якості плінтусів. Вони не тільки оформляють переходи між декором стіни й підлоги. З їхньою допомогою можна замаскувати комунікаційні кабелі від телевізора або телефону.

Застосування молдингів у різних стилях

Безсумнівно, перший стиль, у якому будуть доречно виглядати молдинги, – це класичний. Стилізації під стародавні замки, апартаменти королів і імператорів не обійдуться без важкої й багатої ліпнини. Саме вона створює враження розкоші й незліченних багатств.

Сучасні стилі хай тек і мінімалізм також використовують молдинги. Тут доречні невеликі елементи, використані в основному в якості стельових карнизів і плінтусів. Саме такі дрібні деталі створюють враження завершеності й затишку.

Тому, завжди їсти зміст підібрати підходящий декор для своєї кімнати, за допомогою якого легко добитися неперевершених естетичних результатів.

Створення інтернет магазину і технічна підтримка — Etechs. © 2014—2024 АльфаДекор. Використання матеріалів цього сайту можливо тільки з посиланням на джерело.Карта сайта