Проблема вибору правильного карниза.

 Усі, хто хоча б раз зустрічався з ремонтом, знають, наскільки важливо ідеально підібрати складові елементи інтер'єру, щоб кімната виглядала красиво й затишно. Одну із ключових ролей у цьому процесі відіграє карниз. Він може як прикрасити приміщення, так і спотворити його. Щоб правильно вибрати й купити карниз, який ідеально підкреслить дизайнерський задум, потрібно орієнтуватися в тому, які бувають його різновиду й чому вони відрізняються. 

Види карнизів

Відправляючись у магазин карнизів, будьте готові до того, що зустрінетеся з величезним асортиментами. Щоб у ньому не заплутатися, необхідно пам'ятати, що карнизи бувають:

  • ·         круглі;
  • ·         струнні;
  • ·         профільні;
  • ·         багетні;
  • ·         ковані.

Більшість із них мають принципові відмінності й різні декоративні функції.

Найбільш популярні карнизи – круглі. Їх можна застосовувати практично в кожному інтер'єрі. По конструкції це довгий товстий ціпок, на який кріпляться штори. Вони бувають однорядні, дворядні й трирядні. Матеріал виготовлення – пластик, дерево й метал. Дерев'яні карнизи, ціна яких найвища, уважаються класикою й завжди будуть актуальні.

У струнних карнизів несучим елементом виступає натягнута металева струна. Вони надають легкість інтер'єру, але мають невеликий запас міцності. На струнний карниз не можна вішати масивні важкі штори.

Досить популярні й порівняно не дорогі алюмінієві (вони ж профільні) карнизи для штор. Ціни на них перебувають у межах доступності простого споживача, але декоративні ефекти на порядок вище, чим у попередніх. Перевага цього виду в тому, що вони досить гнучкі й підходять для кімнат з неквадратним периметром. За формою вони бувають еркер, аркообразной або із закругленими боками. Їх можна використовувати і як стельові карнизи для штор.

Багато чому багетні карнизи схожі на профільні. Їхня відмітна риса – наявність фасадного декоративного багета, який прикриває механізм кріплення штор. За рахунок цієї планки можна додати пікантну ізюминку в інтер'єр. Ці карнизи бувають однорядні й несколькорядние. Передній ряд часто служить кріпленням для ламбрекенів. Купуючи такий карниз, обов'язково враховуйте, уписується чи в інтер'єр декоративна зовнішня панель.

Якщо ви купуєте карнизи в інтернеті, знайте, що мало який інтернет магазин карнизів пропонує куті вироби. Найчастіше вони робляться винятково на замовлення. Це кілька металевих труб, головним декоративним елементом яких є куті наконечники. Це специфічний вид, який потрібно використовувати в інтер'єрі з обережністю. Вони додають інтер'єру аристократизму, якогось середньовічного шарму. 

Способи керування карнизами

Усі карнизи, стельові й настінні, відрізняються друг від друга й способами керування, які дозволяють зрушувати й розсовувати штори. Самі популярні ручний і механічний.

При ручному способі механізм карнизів оснащується ручкою вказівкою або шнурком. Вказівкою штори розсовуються рухами вліво або вправо, шнурком – рухом руки вниз. Дуже важливо, щоб вказівка була в єдиній стилістиці зі шторами, щоб не виділятися на їхнім тлі.

Механічна система керування має електропривод і пульт керування. Штори розсовуються й зрушуються простим натисканням кнопки.

 Карнизи для штор і стиль інтер'єру

Дуже важливо всі карнизи для штор купити в одному стилі з дизайном кімнати. Серед описаних видів є універсальні, такі як багетні й круглі, а є досить специфічні, наприклад, куті. Визначитеся заздалегідь, який саме карниз підійде вашій кімнаті.

Також у нас є можливість купити рулонні штори для вікон - дуже практично й стильно.

 

 

Створення інтернет магазину і технічна підтримка — Etechs. © 2014—2024 АльфаДекор. Використання матеріалів цього сайту можливо тільки з посиланням на джерело.Карта сайта