Різноманітність стельових плінтусів.

  Для зробленого зовнішнього вигляду будь-якої кімнати доцільно використовувати плінтус стельовий. Він приховує недоліки в переході обробок стіни й стелі. При цьому вони підсилюють загальний стиль дизайну приміщення й можуть змінити його візуальні характеристики. Цей вид декору можна застосовувати в будь-якій кімнаті: вітальні, спальні, коридорі, кухні й ванною. Навіть офісні приміщення тільки виграють від стельових плінтусів.

Вони мають великий асортименти, який відрізняється зовнішнім виглядом, розміром, шириною й дизайном. Тому плінтуса можна використовувати в будь-якому стилі інтер'єру. При цьому можна пограти з комбінацією світел, візерунків і фактур, домагаючись максимального декоративного ефекту. При цьому плінтус купити можна під будь-який бюджет ремонту.

Поліуретановий плінтус на стелю

Поліуретанові плінтуси на стелю мають кращі монтажні характеристики, чому їхні аналоги з пінополістиролу. Такого ефекту вдалося досягтися шляхом додавання в основний матеріал значної кількості каучуку. За рахунок цього вони стали міцніше й більш гнучкими.

У першу чергу установка плінтуса з поліуретану доцільна в кімнатах, де є криві лінії по периметру стелі. Вони також відмінно виглядають у комбінації з такими ж молдингами в обробці арок.

Безсумнівною перевагою таких плінтусів уважається і їх стійкість до високого рівня вологості й перепадам температур. Тому такі стельові плінтуси часто використовують у ванних кімнатах і приміщеннях з басейнами.

Єдиним недоліком можна назвати ціну, яка на порядок вище, чим у полістирольного плінтуса.

Плінтуса із ПВХ

Мабуть, самим економічним способом обробки можна назвати пластикові плінтуси для стелі. Вони мають різні варіанти розцвічення й текстури, можуть імітувати природні матеріали: деревину й коштовні породи каменів.

До переваг варто віднести невисоку вартість, різноманітність розцвічень, простоту й зручність монтажу.

Істотним недоліком буде неможливість за бажанням змінити зовнішній вигляд. Крім того, вони досить чутливі до перепадів температур.

Дерево як матеріал для виготовлення стельового плінтуса

Натуральні матеріали мають високу вартість, але виробу з них завжди користуються особливою популярністю. Тому люди з величезним задоволенням віддають перевагу дерев'яним плінтусам для стелі.

Особливо часто купують соснові або шпоновані плінтуса, які мають найменшу вартість у цій категорії декоративних матеріалів. Вони відрізняються гарними експлуатаційними якостями, естетичним зовнішнім виглядом і екологічною чистотою.

Для додання більшої міцності й полегшення процесу чищення виробу з дерева обробляють ультрафіолетовим загартуванням.

Серед переваг варто відзначити простий монтаж плінтуса, екологічність і логічність установки в дерев'яних інтер'єрах будинків і бань.

Мінусами будуть низька пластичність і порівняно висока ціна.

Полістирольні плінтуси

Шляхом екструзії з полістиролу виходить гарний плінтус, ціна який може конкурувати з іншими подібними виробами. Зовні він має величезну різноманітність візерунків, фактур і рельєфів. Це дає відмінне поле для реалізації самих сміливих і непередбачених проектів.

Безсумнівною перевагою полістирольних плінтусів уважається їхня дешевина. А після фарбування такий декор з першого погляду не відрізнити від справжньою гіпсової ліпнини.

Недоліком варто назвати невисоку міцність, твердість і ламкість на вигинах.

Плінтуса з гіпсової ліпнини

Особливістю ліпнини з гіпсу є те, що вона, як правило, виражає індивідуальність майстра або людину, яка придумала унікальний ескіз для свого будинку. Висока пластичність гіпсу дозволяє реалізувати навіть самі сміливі й неймовірні ідеї.

Із цієї причини багато дизайнерів вибирають саме гіпсові плінтуси на стелю, щоб додати кімнаті небувалу витонченість і особливий аристократизм.

Плюсами гіпсової ліпнини, безсумнівно, будуть чистота й екологічність натурального матеріалу, міцність і довговічність виробу, величезна варіативність дизайну.

Недоліками можна вважати високу вартість і складність монтажу, під час якого виріб може легко лопнути або розбитися.

Гіпсова ліпнина виглядає максимально ефектно, якщо підібрати не тільки плінтус стельовий, але й інші елементи декору: розетки, молдинги, лиштви на двері й вікна. Це задає єдиний стиль дизайну приміщення.

Плінтуса для оформлення натяжних стель

Разом з натяжними стелями можна використовувати кілька варіантів плінтусів. Зараз ми розглянемо,  як клеїти стельовий плінтус у комбінації із цією обробкою.

Плінтус із поліуретану підходить і для натяжних стель. Він використовується так само, як і з іншими видами обробки. Негативною стороною його монтажу є те, що небажане приклеювати цей плінтус до самого полотна. Переваги його ті ж, що й в інших випадках.

М'яка вставка, як правило, уважається традиційним способом обробки натяжної стелі. Вона заздалегідь прораховується у вартість проекту й монтується разом з полотном.

Плюсом такої обробки можна назвати її невисоку вартість, гнучкість і практично непомітний вид. Мінусом – відсутність варіативності квітів і фактур.

Тверда вставка – досить специфічний вид стельового плінтуса. Її використовують тільки при штапікового системі. Але й це не вирішує всіх проблем: помітність стиків, небезпека ушкодження полена стелі.

При виборі стельових плінтусів потрібно враховувати не тільки майбутній дизайн приміщення, але і його розміри. Чим вище стелі, тем ширше декор необхідно вибирати. У маленьких кімнатах абсолютно безглуздо виглядають масивна ліпнина з величезними візерунками. Тут переважніше вузькі й практично непомітні плінтуси.

Щоб створити єдиний стиль приміщення, можна додатково звернутися до допомоги молдингів і розеток, які допоможуть зробити декоративні акценти. 

Створення інтернет магазину і технічна підтримка — Etechs. © 2014—2024 АльфаДекор. Використання матеріалів цього сайту можливо тільки з посиланням на джерело.Карта сайта